Sport 2 Support - Verhaal Zion

Op 21 november 2017 reed ik ’s morgens gewoon naar school met mijn brommer. Het was een miezerige dag en daardoor dampte mijn vizier van mijn helm aan.

Toen ik deze openklapte, zag ik plots een geparkeerde wagen staan. Die heb ik willen ontwijken, maar heb hem licht geraakt. Daarna ben ik van mijn brommer gevlogen en door een tegenligger opgeschept.

Hierdoor had  ik 4 gebroken ruggenwervels en nog andere verwondingen en daarom ben ik dus nu verlamd vanaf mijn navel.

Na een 7-tal weken in het UZA te hebben gelegen en 2 zware operaties te hebben ondergaan, ben ik verder gaan revalideren in Revarte.

Op 7 april 2018 mocht ik dan eindelijk terug naar huis.

De dag van vandaag bekijk ik het leven positief en leef ik van dag tot dag. Ik maak mijn studies af en dan zien we wel verder.

Op sportief vlak ben ik terug beginnen klimmen (al is dat niet meer zoals vroeger) en ben ik ook gestart met  badminton samen met andere rolstoelpatiënten.

Een grote struikelblok is dat ik mijn rijbewijs nog moet halen en dat loopt niet van een leien dakje.

Ik moet een zo goed als nieuwe wagen kopen want het Vlaams Agenschap voor Personen met een Handicap komt niet tussen in de aanpassingen die moeten gebeuren. Dit is dus nog maar eens een hoge kost die we moeten dragen. Maar we blijven ervoor gaan en ook dit zal wel weer in orde komen.

En nu ga ik volop van mijn 2 maanden vakantie genieten.

Een dikke merci voor wat jullie voor mij willen doen!!!

 

Groetjes Zion